Sosyal Medya

Güncel

Türkeş’ten MHP’ye ihtarname

Tuğrul Türkeş, noter aracılığıyla MHP’ye gönderdiği ihtarnamede, Merkez Disiplin Kurulu’nun ihraç kararına itiraz ederek, kararın yok sayılmasını ve ortadan kaldırılmasını istedi



BaÅŸbakan Yardımcısı TuÄŸrul TürkeÅŸ, noter aracılığıyla MHP Merkez Disiplin Kurulu BaÅŸkanlığına gönderdiÄŸi ihtarnamede, partisinden ihracına iliÅŸkin karara itiraz ederek, kararın yok sayılmasını ve ortadan kaldırılmasını istedi.

TürkeÅŸ’in, noter aracılığıyla Merkez Disiplin Kurulu BaÅŸkanlığına gönderdiÄŸi ihtarnamede, üyesi ve Ankara Milletvekili olduÄŸu MHP’den ihraç edildiÄŸine iliÅŸkin kararın kendisine henüz tebliÄŸ edilmediÄŸini belirtti. Ä°hraç kararının haksız, mesnetsiz ve hukuki dayanaktan yoksun olduÄŸunu savunan TürkeÅŸ, “Ülkemizin bu kadar kritik dönemden geçtiÄŸi günlerde, Disiplin Kurulunun Tüzük hükümlerine açıkça aykırı bir ÅŸekilde teÅŸekkül ettirilerek verilen bu karar, tarihe önemli bir not olarak düÅŸecektir. Bunun mücadelesi ayrıca yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Halen Ankara Milletvekili olması ve üstlendiÄŸi görevin Anayasa’dan kaynaklanan yasama görevi çerçevesinde bulunması nedeniyle Merkez Disiplin Kurulu’nun yetkisiz ve görevsiz olduÄŸunu ileri süren TürkeÅŸ, ÅŸu deÄŸerlendirmeleri yaptı: “Yetkili ve görevli Kurul, Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Disiplin Kuruludur. Bu nedenle verilen karar yok hükmündedir. Ayrıca, milletvekili olmam nedeniyle Disiplin Takibatı yaptırmaya, ‘Grup Yönetim Kurulu ve Genel BaÅŸkan’ birlikte yetkilidir. Oysa hakkımdaki disiplin takibatının, sadece Genel BaÅŸkan Sayın Devlet Bahçeli’nin sevk yazısıyla baÅŸlatıldığı anlaşılmaktadır. Grup Yönetim Kurulu Kararı olmadan, tek başına Genel BaÅŸkan, disiplin takibatı yaptıramaz. Bu yönden de verilen karar keenlemyekündür.”

BaÅŸbakan Yardımcısı TürkeÅŸ, savunma hakkının kısıtlandığını, TüzüÄŸün ilgili hükmünün yanlış yorumlanarak, savunma hakkının 15’den 7 güne düÅŸürüldüÄŸünü anlattı. TürkeÅŸ, “7 günlük süre de dolmadan, 5. günde jet hızıyla gerçekleÅŸtirilmesi, ihraç kararının baskıyla verildiÄŸini ve haksız olduÄŸunu ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.

Åžahsına isnat edilen disiplin fiilinin, “Geçici seçim hükümetinde BaÅŸbakan Yardımcılığı görevini kabul etmesi” olduÄŸunu, bunun dışında, herhangi bir söz, davranış, fiilin bulunmadığını ifade etti.

“BEN SADECE, PARTÄ°MÄ° Ä°KTÄ°DAR YAPTIM”

TürkeÅŸ, “Yıllardır iktidara ulaÅŸamamış partimizin, seçim hükümetinde söz sahibi olması parti menfaati aleyhine olmayıp, tam aksine lehinedir” dedi.

BaÅŸbakan Yardımcısı TürkeÅŸ, seçmenlerden, niçin iktidara talip olmadıkları konusunda eleÅŸtiriler aldıklarını, seçmenlerin talebinin göz ardı edilemeyeceÄŸini belirtti. TürkeÅŸ, ÅŸöyle devam etti: “Ben sadece, partimi iktidar yaptım. BaÅŸkaca bir disiplin fiili iÅŸlemedim. Bunu hiç kimse ileri süremez. Genel BaÅŸkanımı eleÅŸtiren en ufak bir davranışım olmamıştır. Parti dışı ocakların, ÅŸahsıma tehdit boyutundaki açıklamalarına sessiz kalamam. ”

TürkeÅŸ, ihtarnamede bu nedenlerle Merkez Disiplin Kurulu’nun ihraç kararına itiraz ederek, ihraç kararının görev, yetki yönünden yok sayılmasını, ortadan kaldırılmasını, her türlü hukuki ve cezai baÅŸvuru haklarımın saklı tutulmasını talep etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.